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http://hdl.handle.net/10362/144403
Título: | Traços do saber gastronómico renascentista |
Outros títulos: | The features of Renaissance gastronomical knowledgethe Portuguese case |
Autor: | Esperança Pina, Margarida |
Data: | Mar-2022 |
Resumo: | At first, we will try to define a few basic concepts of food culture and conviviality, and then explain the importance of the food code for medical sciences. In a second moment, we will try to demonstrate how Portuguese gastronomy gains a new orientation, with a Renaissance manuscript that could be considered the first Portuguese cookery book. Keywords: Renaissance, Literature, Medicine, Gastronomy, Recipe |
Descrição: | UIDB/00657/2020 UIDP/00657/2020 |
Peer review: | yes |
URI: | http://hdl.handle.net/10362/144403 |
ISSN: | 1540-5877 |
Aparece nas colecções: | FCSH: IELT - Artigos em revista nacional com arbitragem científica |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
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