| Data | Título | Autor(es) | Tipo | Acesso |
| Ago-2021 | Applying computational fluid dynamics in the development of smart ripening rooms for traditional cheeses | Alvarenga, Nuno; Martins, João; Caeiro, José; Garcia, João; Pássaro, João; Coelho, Luis; Santos, Maria Teresa; Lampreia, Célia; Martins, António; Dias, João | article |  |
| Abr-2019 | Characterization of Cynara cardunculus L. flower from Alentejo as a coagulant agent for cheesemaking | Gomes, Sandra; Belo, Ana Teresa; Alvarenga, Nuno; Dias, João; Lage, Patrícia; Pinheiro, Cristina Conceição; Pinto-Cruz, Carla; Brás, Teresa; Duarte, Maria F.; Martins, António P. L. | article |  |
| 26-Fev-2025 | Clean Label Approaches in Cheese Production | Fernandes, Jaime; Gomes, Sandra; Reboredo, Fernando H.; Pintado, Manuela E.; Amaral, Olga; Dias, João; Alvarenga, Nuno | review |  |
| Dez-2024 | Comparative Study of Coagulation Dynamics | Gomes, Sandra; Pina, Ivanilda; Fernandes, Jaime; Dias, João; Reboredo, Fernando; Martins, António P.L.; Alvarenga, Nuno | article |  |
| 20-Abr-2023 | Development of a Functional Dark Chocolate with Baobab Pulp | Monteiro, Sara; Dias, João; Lourenço, Vanda; Partidário, Ana; Lageiro, Manuela; Lampreia, Célia; Fernandes, Jaime; Lidon, Fernando; Reboredo, Fernando; Alvarenga, Nuno | article |  |
| 26-Jul-2023 | Efeito do tempo de cura na resistência e deformabilidade de um solo argiloso ligado com cimento | Santana, Teresa; Dias, João; Lamas, Pedro | article |  |
| 27-Mar-2022 | Effect of High Pressure on the Properties of Chocolate Fillings during Long-Term Storage | Panda, António; Coelho, Patrícia; Alvarenga, Nuno B.; da Silva, João Lita; Lampreia, Célia; Santos, Maria Teresa; Pinto, Carlos A.; Amaral, Renata A.; Saraiva, Jorge A.; Dias, João | article |  |
| Set-2020 | Evolution during three ripening stages of Évora cheese | Carvalho, Graça P.; Santos, Rute; Fino, Anabela; Ferreira, Paulo; Rodrigues, Francisco M.; Dias, João | article |  |
| 6-Fev-2023 | Impact of LAB from Serpa PDO Cheese in Cheese Models | Araújo-Rodrigues, Helena; Martins, António P. L.; Tavaria, Freni K.; Dias, João; Santos, Maria Teresa; Alvarenga, Nuno; Pintado, Manuela E. | article |  |
| Out-2024 | Influence of geographical origin in the physical and bioactive parameters of single origin dark chocolate | Cartas, José; Alvarenga, Nuno; Partidário, Ana; Lageiro, Manuela; Roseiro, Cristina; Gonçalves, Helena; Leitão, António Eduardo; Ribeiro, Carlos Marques; Dias, João | article |  |
| 15-Abr-2022 | Mineral Interaction in Biofortified Tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) with Magnesium | Coelho, Ana Rita F.; Luís, Inês do Carmo; Marques, Ana Margarida Coelho; Pessoa, Cláudia Campos; Daccak, Diana; Silva, Maria Manuela; Simões, Manuela; FERNANDO, REBOREDO; Pessoa, Maria; Legoinha, Paulo; Galhano, Carlos; Regato, Mariana; Regato, José; Dias, João; Beja, Nuno; Guerreiro, Idália; Ramalho, José C.; Scotti-Campos, Paula; Pais, Isabel P.; Semedo, José N.; Lidon, Fernando C. | article |  |
| Set-2022 | Nutritional Properties of Baobab Pulp from Different Angolan Origins | Monteiro, Sara; Reboredo, Fernando H.; Lageiro, Maria Manuela; Lourenço, Vanda M.; Dias, João; Lidon, Fernando; Abreu, Marta; Martins, António P. L.; Alvarenga, Nuno | article |  |
| 27-Jun-2022 | Organoleptic Chemical Markers of Serpa PDO Cheese Specificity | Araújo-Rodrigues, Helena; Martins, António P. L.; Tavaria, Freni K.; Santos, Maria Teresa G.; Carvalho, Maria João; Dias, João; Alvarenga, Nuno B.; Pintado, Manuela E. | article |  |
| 18-Ago-2020 | The economic impact of a new type of ripening chamber in traditional cheese manufacturing | Teixeira, Nuno; Pires, Maria Clara; Ferreira, Paulo; Carvalho, Graça P.; Santos, Rute; Rodrigues, Francisco M.; Dias, João; Martins, João C.; Caeiro, José Jasnau | article |  |
| Abr-2024 | Valorization of baobab seeds (Adansonia digitata) as a coffee-like beverage | Marcolino, Etivaldo; Salavarria, Diogo; Silva, Luíz Guilherme Malaquias da; Almeida, Adelaide; Silva , Flávia Matias Oliveira da; Ribeiro, Carlos; Dias, João | article |  |